30 Ekim 2011 Pazar

Hürriyet Gazetesi'nden Büyük Rezalet

Türk Basınının "amiral gemisi" olarak adlandırılan, bir nevî gazetecilik okulu olarak görülen Hürriyet Gazetesi, 30 Ekim 2011 tarihinde büyük bir rezalete imza attı. Gazetenin hazırladığı "Türkiye'nin en etkili 10 ismi" listesinde PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan'a da yer verildi.


Gazetenin, "4 Yüz" olarak adlandırdığı Enis Berberoğlu, Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin ve Ahmet Hakan bir araya gelmiş, Time Dergisi'nin hazırladığı "dünyanın en etkili 100 ismi" listelerine bakarak kendilerince "Türkiye'nin en etkili 10 ismi" listesini hazırlamışlar. Üzerinde uzunca düşünmüşler, hepsi kendilerince listeler hazırlamış ve sonra da bunlardan 10 isim seçmişler.

Aslında listeye bakmaya, kimler var diye düşünmeye gerek yok. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Fethullah Gülen, Ahmet Davutoğlu listenin ilk 4 sırası, ki bu listeden Gülen ve Erdoğan dördünün de hazırladığı listelerde var, yani ortak kanaat. Bir nevî selam durma, iktidara ve güç odaklarına selam çakma... Listenin geri kalanı ise kısmen daha makul, bir kişi hariç: Abdullah Öcalan. Evet, bu ekip Abdullah Öcalan'ı da listeye almış! Bir de üstüne "nasıl yapabiliyor" diye sormadan, "bizim hatamız, beceriksizliğimiz, basiretsizliğimiz" diyemeden, eleştiremeden, "Adam hiç Kürtçe bilmediği hâlde bir Kürt örgütünü yönetiyor, hem de hapisten." diyebiliyorlar.

Yıllarca Bekaa'ya gidip Abdullah Öcalan ile röportaj yapmak için kuyrukta bekleyen, örgütü sempatik göstermek isteyen, "ama biraz empati, onların da haklı olduğu yerler var" diyenlerin geldiği son noktadır bu... O ekibe sormak isterim, acaba ABD'de en etkili isimler listesine Usame bin Ladin'i koyuyorlar mı ya da İsrail'de Hamas lideri Halit Meşal'i? Siz orada olsanız böyle bir şeye kalkışabilir miydiniz? Madem Time Dergisi'ni taklide kalktınız, neden o zaman 100 kişilik bir liste hazırlamadınız, yoksa hazırlayamadınız mı? Madem RTE, Abdullah Gül, Fethullah Gülen, Abdullah Öcalan'a yer verdiniz, onların şefleri Obama'ya, CIA başkanına neden yer vermediniz? İnanın "alternatif liste" olarak verdiğiniz listelerdeki Cem Yılmaz, (kendisini pek sevmesem de) Acun Ilıcalı gibi isimler bu listeye girmeyi daha çok hak ediyor.

Bu, gün geçtikçe gücünü, servetini, elindeki kanal ve gazeteleri kaybeden Aydın Doğan medyasının son çırpınışlarıdır. Twitter'de oluşan "Hürriyet Gazetesi'ni kınıyoruz" hareketinin gerçekleşmesini ve somuta dönmesini umuyorum. Bu rezalet ile ilgili olarak, Twitter'da hazırlanan alternatif listelerde kendisine yer verilen Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil'de gözümüz. Onun ne yapacağını bekliyoruz ve merak ediyoruz... "4 Yüz"e son olarak tavsiyem şu ki, onlar bu tür şeylerle, bu tür listelerle kasmasınlar, onlar gene şarap, Nişantaşı, seks gibi konuları yazmaya devam etsinler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...