27 Mayıs 2012 Pazar

Sırada Ne Var?

İlk olarak, "En az 3 çocuk!" denildi. (Yanlış hatırlamıyorsam, bu ifade ilk olarak 2007'nin 8 Martında yani "kadınlar günü"nde kadınlara karşı söylendi ve söylenişi de "en az 3 çocuk doğurun"du.) Bunun için de (sanki ülkedeki işsizliğe çözüm bulunmuş ve işsizlik 0 noktasına indirilmiş, sokak çocuklarına, açlığa, yoksulluğa çare bulunmuş, bebek ölüm oranları / ölü doğum oranları 0'a çekilmiş, açlıktan / soğuktan ölen bebeklerin oranı 0'a çekilmiş, yani her şey halledilmiş gibi) "genç nüfusun artması ve böylece, sistemin işgücü bolluğunun artması ve maliyetlerin azalması" gibi gerekçeler öne sürüldü.

Geçtiğimiz yıl, bazı gençlerin evlenmeyi istememek / evlenmemek gibi "sapkın" düşüncelere sahip olduğu belirtildi. Aşağı yukarı 1,5-2 ay önce de, "eskiden kadınların bezleri ellerinde yıkadığı, şimdi ise çamaşır makinesi olduğu ve böylece, kadınların daha rahat olduğu" ifadesiyle, günümüzde eskiye nazaran daha fazla çocuk yapılabileceği belirtildi. (Sanki çocuk yapmanın tek sıkıntısı bezleri yıkamak! Ha bir de bu ifadeyle, bunların bilinçaltında, kadınların tek işlevinin çocuk doğurmak, çamaşır yıkamak, vb. olduğu görülüyor.)


Her şey bununla bitmedi tabiî... Şimdi de kürtaj, sezaryen konusu ortaya çıktı. "Kürtaj cinayettir" deniyor, sezaryene karşı çıkılıyor... İyi de size ne kardeşim, isteyen kürtaj yaptırır, isteyen sezaryenle doğurur. Size ne!!! (Önemli boyu değil işlevi düsturunca, 25 milyonluk nüfusuyla dünyayı yöneten Yahudiler ya da birkaç yüz milyonluk nüfusuyla, başta Pakistan, Endonezya, vb. olmak üzere geri kalmış ülkeler / toplumlar üzerinden, "önemli olan sayısı değil niteliği" konusuna hiç girmiyorum!)

Peki, bu konuların, tartışmaların, polemiklerin sebebi ne? Belki tepki çekecek ama bu yaklaşımların, fikirlerin, polemiklerin türban / başörtüsü konusundan farkı yok... Bunun birkaç sebebi var:


  1. "Cambaza bak" mantığını yürürlüğe koyarak, toplumun dikkatini başka yöne kanalize etmek ve böylece bazı şeyleri kamufle etmek ve gözlerden kaçırmak, gündemi değiştirmek... (Bu tartışmaların Uludere konusu gündemdeyken gelmesi tamamen tesadüf olsa gerek!)
  2. Kendilerinde, insanların kişisel tercihlerine ve yaşam tarzlarına müdahale haklarının olduğu düşüncesi...
  3. Dinî düşünceleri, geçmişleri, yetiştirilişleri ve yaşam tarzları olarak, kadınları yönlendirme ve her konuda (ne yapacakları, nasıl davanacakları, nasıl giyinecekleri, vb.) onlara karışma haklarının olduğu düşüncesi...
  4. Sadaka ekonomisi!

Konuya tekrar dönersek... Sırada ne var? Yakında "pozisyon bilgisi" verilirse, "mastürbasyona karşı" oldukları filan belirtilirse şaşırmamak lazım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...